Sopa de pedres

La Sopa de Pedres és un projecte que neix des del hacklab Nòmada amb la intenció de contribuir amb la xarxa sensefils de Mataró,Mataró Sensefils i que nosaltres a guifiamunt i al carmel , hem replicat i modificat la versió original adequant-la a les nostres necessitats i aportant millores.

La Sopa de pedres es  un repositori de pel·lícules i documentals en el que tothom pugui accedir-hi a través de la xarxa de guifi.net, tant per agafar material com per donar-ne, és a dir, per compartir-lo.

A mesura que es va omplir de molts continguts, es va crear la necessitat de muntar una web que relacionés els continguts entre ells i crear la possibilitat de fer cerques ràpides i concretes.

Captura de pantalla de 2014-02-07 03:53:13

Amb tot això, es va començar amb un projecte programat en php, fet des de zero. Però el veure les possibilitats del drupal i els seus mòduls per anar afegint funcionalitats a la web, ens vam decidir per ell i vam començar a aprendre, de forma col·lectiva, com funcionava el drupal.

Un cop creada la base de dades a partir del mòdul CCK de drupal, ja teníem l’estructura muntada. Ara calia omplir-la de continguts, és a dir, afegir les dades de totes les pel·lícules que ja teníem dins la Sopa de Pedres. Per això vam utilitzar el projecte FilmAffinity d’on n’hem extret tota la informació de les pel·lícules.

Per poder obtenir tota la informació de les pel·lícules de forma automàtica hem creat un script en python que extreu la informació de les pel·lícules de la web de filmaffinity i l’escriu en un fitxer CSV per poder introduir a la web de la Sopa de Pedres mitjançant el mòdul import content de drupal.