Supernode de Lorda

Historia del supernode 1ªpart: Un dia,de bon mati, després de tindre el meu node al mapa com a projectat durant 2 anys, el 14 de Desembre del 2011,vaig rebre un mail del company Xavi Torres de guifi.net convidant a connectar-me al seu supernode BCNMurtra89 (Actual BCNSantuaris125), tanta va ser l’alegria que vaig tindre un dia massa eufòric i intranquil pensant en poder connctarme a la xarxa de guifi.net.

Vaig contestar-li al seu e-mail ràpidament i desprès d’una llarga jornada de e-mails ell , amablement, em va oferir una antena per fer proves i veure si podia enllaçar amb ell.. teniem por el dos ja que no hi havia visió directe, però desprès de lluitar amb la veina per poder pujar al terrat a fer la instal.lació,al meu edifici està difícil pujar al terrat perquè cal fer-ho des de el terrat de una veina,vaig poder enllaçar amb BCNMurtra89 amb un senyal de -79.. no era molt bona, però si suficient per navegar per internet i entrar al serveis de la zona , encara que de vegades era massa lent..

unnamed

Historia del supernode 2ªpart: No va passar més d’un més i vaig pensar.. perquè no faig un supernode? Aconseguiré millor connexió amb la xarxa, podré tindre els meus propis servidors,els meus serveis,donar cobertura..Així va ser , vaig enviar-li un mail al Xavi Torres , que va ser la persona que em va orientar amb el tema de guifi.net i que em va donar molt bona formació..i em va dir que podria enllaçar amb el supernode de Fabra i Puig que es on ell enlaçaba.

Vaig mirar el mapes i vaig veure , que efectivament tenia visibilitat amb Fabra i Puig , em vaig posar en contacte amb el seu administrador ,el Guillem ,que també va ser una persona amable i vam parlar per poder posar una antena al seu supernode però donar-me connexió a mi a nivell de troncal , ell encantat va afrontar les despeses de la antena del seu supernode i a la setmana amb l’ajuda de altre dels grans de guifi.net , l’Eloi Rebes vam configurar les meves antenes i router i també la part de Fabra i puig, una vegada tot configurar.. només s’ha evolucionant molt positivament.. i sobretot el que jo volia una connexió molt millor..

unnamed (1)

Continuarà…

Estat actual:

El que compte aquest supernode el següent:

server

 

-Mikrotik RB750 com a servidor VPN de guifi.amunt
-Mikrotik RB2011-UAS-IN(Amb SFP)
-Switch Gigabit/SFP Allied Telsyn GS950/2
-Armari RACKMATIK 9U
-2x SAI Riello 600VA
-Servidor RACK amb XEN y diversos serveis
-Servidor(PC Sobretaula) HP com a server de Backup
-Servidor Raspberry Pi rev B com a servidor de proxy,DNS i Gràfiques.
-Servidor Rack DELL PowerEdge 1650 com a servidor de monitoratge de la xarxa amb Cacti i Proxy de Backup

 

Enllaços/Antenes:

antenas

Primer enllaç amb la troncal(BCNFabraiPuig313″)—->NanoBridge M5 22dBi

Segon enllaç troncal(BCNPastrana1)—->NanoBridge M5 22dBi “SSID:guifi.net -BCNlorda17-Pastrana1

Tercer enllaç amb la troncal(BCNVistaRica) —–>Mikrotik SXT Lite 16dBi”SSID:guifi.net-BCNLorda17-VistaRica”

Quart enllaç amb la troncal(BCNRembrandt14) —–>Mikrotik SXT Lite 16dBi”SSID:guifi.net-BCNLorda17-Rembrandt”

AP0 per els clients —–>Ubiquiti Rocket M5 + Antena Sectorial 16dbi 180º “SSID:guifi.net -BCNlorda17AP0

AP1 per els clients —–>Ubiquiti Nanostation M5 “SSID:guifi.net -BCNlorda17AP1